top of page

Asistent vodnika soteskanja

Asistent vodnika soteskanja (Assistant canyoning guide) je prva stopnja profesionalnega usposabljanja, ki ga izvajamo pri Soteskarski zvezi Slovenije.

 

Usposabljanje za asistenta vodnika je sestavljeno iz dveh modulov in traja 10 dni, izvajamo ga večinoma v Sloveniji - Bovec z okolico. V prvem modulu se udeleženci spoznajo tako z teoretičnimi, kot tudi z praktičnimi osnovami, ki so ključne za vodenje soteskanja - osnove vrvnih tehnik, meteorologija, kartografija, vodništvo in prva pomoč, itd.

 

V drugem modulu pa se pričnejo spoznavati z kompleksnejšimi vrvnimi tehnikami, ki jih vodniki vsakodnevno uporabljajo pri delu. Prav tako je velik poudarek tega modula spoznavanje in osvajanje različnih reševalnih tehnik.​

Usposabljanje za asistenta vodnika soteskanja obsega 100 ur in je tako fizično, kot tudi psihično zahtevno. Od kandidatov se pričakuje dobra psihofiziča pripravljenost, ki se preverja vsakodnevno skozi praktične treninge.​

Kandidati so dnevno ocenjeni na različnih področjih z ocenami 1 (najbolše)  - 5 (najslabše). Po 9 dneh modula 1 in 2 se iz ocen izračuna povprečje, ki ne sme presegati ocene 2,5 drugače kandidat ne more pristopiti k zaključnemu izpitu, ki poteka 10 dan usposabljanja.

Pogoj za uspešno opravljen modul 1 in s tem pridobitev licence VODNIKA ASISTENTA so:

  • povprečna ocena modula 1

  • pozitivno odpisani teoretični test

  • uspešno opravljen končni praktični izpit​

  • licenca Reševalca iz vode na divjih vodah - Program C

Vodnik asistent je z svojim znanjem usposobljen za vodenje soteskanja POD MENTORSTVOM IN OB PRISOTNOSTI vodnika soteskanja.

PRAKTIČNO USPOSABLJANJE

Vodnik asistent mora pred nadaljevanjem svojega izobraževanja na modulu 2 opraviti praktično usposabljanje, ki predvideva najmanj 10 dni oz. tur z licenciranim vodnikom soteskanja Soteskarske zveze Slovenije. Pri tem asistent aktivno sodeluje pri organizaciji, pripravi in izvedbi ture, pri tem pa uporablja znanje naučeno v modulu 1. Brez uspešno opravljenih asistenc udeležba na modulu 2 ni mogoča.

Prihodnji dogodki

Datumi usposabljanj 2024

POGOJI ZA
PRIJAVO

  • Minimalna starost 18 let

  • Potrdilo o plačilu usposabljanja

  • Ob začetku usposabljanja se kandidat izkaže z osebnim dokumentom

CENA

 Tečaj se bo izvajal v Bovcu in njegovi okolici.

Cena usposabljanja je 1150€

 

Plačilo obvezno ob prijavi!

PRIJAVNICA

Prijavnico je potrebno izpolniti in lastnoročno podpisati. Prijava se šteje oddana, ko jo pošljete na mail zveze:

info@soteskanje-zveza.si

INFORMACIJE

Za več informacij si prosimo preberite na: 

https://www.soteskanje-zveza.si/asistent-vodnika-soteskanja.

info@soteksanje-zveza.si

040 463 606

bottom of page