Šola soteskanja

Šola soteskanja je tečaj namenjen amaterskim ljubiteljem soteskanja, ki uživajo v lepotah narave in bi si radi pridobili osnovna znanja, s pomočjo katerih bi lahko postali aktiven udeleženec sotesk.

Program Šole soteskanja je razdeljen na tri dele. Prvi del se izvaja v predavalnici, kjer se kandidati spoznajo s teoretičnim delom tečaja. Predstavijo se jim osnove vrvnih tehnik, meteorologije, geologije, reševanja iz divje vode, prve pomoči, varovanja narave itd. Temeljito se spoznajo z opremo, ki jo bodo potrebovali.

V drugem delu se zače z praktičnimi vajami na poligonu (zaprtem/odprtem), pilijo se osnovne vrvne tehnike in osnovne tehnike reševanja iz divje vode.

V tretjem delu se odpravimo v soteske. Začnemo z lažjimi soteskami nato pa se odpravimo v vedno bolj zahtevne, glede na želje kandidatov se odločimo tudi o krašem potovanju in obiskov sotesk v tujini. 

Na tečaju ne potrebujete svoje opreme, saj si jo za začetek lahko tudi sposodite. Tako se izognete nepotrebnemu strošku, ter dobite vrhunsko opremo za soteskanje.

Kandidati so med potekom tečaja pod konstantim vodstvom inštruktorja Soteskarske zveze Slovenije.

Če so vas prevzele lepote soteskanja vas vabimo, da se nam pridružite in z nami obiščete soteske, ki so vam drugače nedostopne, hkrati pa si pridobite ogromno uporabnega znanja. 

Vas zanima več?

Želite pisarno v naravi?

Postenite PRO in se pridružite ekipi vodnikov soteskarske zveze Slovenije.

  • MODUL 3
    Bovec
    15. okt. 2019 21:00
    Bovec, 5230 Bovec, Slovenia
    Modul 3 prihaja jeseni 2019. Tečaj se izvaja v Sloveniji in Italiji.

Datumi usposabljan

Galerija slik

Soteskarska zveza Slovenije

Gregorčičeva 5

5220 Tolmin

Slovenija

Email: info@soteskanje-zveza.si

Phone: 00386 40 463 606

© 2018 created by SoZS. All rights resrerved.                                                                                                                                                                        Varstvo osebnih podatkov